Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Skogens skafferi

Bild: Bild: Adolfo Diaz

ETC Stockholm.

Vad är det som är gratis, näringsrikt, en del av vår kultur och som få bryr sig om? Skogen, naturligtvis. Eller snarare alla ingredienser till matlagning som finns i skogen men som vi moderna människor har glömt bort. ETC Stockholm gav sig ut i Nackareservatet för att slippa känna sig som en bortklemad tomat.

Älggräs, aronia, brännässla, hägg, cikoria, groblad, humleblomster, hundkäx, mjölke, våtarv, kirskål. Men runt omkring mig bara barr- och lövträd. Och naturligtvis en massa annat grönt och gult och brunt jag inte kan namnet på. Men någonstans ska de finnas, alla de där ätbara och välsmakande växterna som Lisen Sundgren har lovat att skogen ska krylla av.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln