Tre frågor.

2021-05-02 20:30
  • Teshome Wondimu.
    Teshome Wondimu.
Puffetikett
Dagens ETC

”Selam sessions lyfter mångfalden av musik”

Den nya digitala konsertsatsningen Selam sessions lyfter fram lokala artister som spelar musik med rötter från Afrika, Latinamerika och Karibien.

– Det är häftigt att se att vi har publik från hela världen, bland annat från Khartoum, Kinshasa, Paris, London, Addis Abeba och Bogota! säger Teshome Wondimu, vd på Selam.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Med bas i Sverige och Etiopien har kulturorganisationen Selam i över två decennier arbetat för målet att synliggöra minoritetsgruppers kulturuttryck i Sverige, och för att skapa en plattform för svenska och internationella artister. Men den pågående pandemin har slagit hårt mot musikbranschen.

– De kulturer och genrer som Selam presenterar haft extra svårt att synas och ta plats. Med plattformen Selam Sessions vill vi därför satsa extra på att lyfta fram den otroliga mångfald av musik som finns i Sverige idag, säger Teshome Wondimu, grundare av och vd på Selam.

Framstående artister

Hittills har akter som Dekula Band, Mapei, Chelsea Muco och Ebo Krdum deltagit. Framöver väntar konserter med bland andra Mary N’diaye och Los Luchinos.

– De artister vi jobbat med under Selam Sessions är alla framstående inom sina genrer och stilar och jag känner stolthet över att visa upp den kvalitativa musik som finns i Sverige trots tuffa tider. Det är även häftigt att se att Selam Sessions har tittare från hela världen, bland annat från Khartoum, Kinshasa, Paris, London, Addis Abeba och Bogota!

Selam sessions

Livestreamade konserter som sänds på Selams Facebook och Youtube.

5 maj: Los Luchinos.

12 maj: Million Stylez & Mike Yangstar

19 maj: NJOL.

26 maj: Desmond Foster Longside the Half Past 6ix Band.

2 juni: Mary N’diaye.

Alla konserter börjar 19.00. Konserterna går att se i efterhand på Selams Youtube-kanal.