Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Aron Emilsson (SD): Så vill vi förändra svensk kulturpolitik i grunden

Aron Emilsson kom in i riksdagen efter valet 2014 och utsågs till Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesperson samma år.
Aron Emilsson kom in i riksdagen efter valet 2014 och utsågs till Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesperson samma år. Bild: Bild: Hossein Salmanzadeh

Dagens ETC.

Stoppad menskonst, slopade bidrag till kulturlivet och uppläxningar av public service. SD:s politik på kultur­området har satt skräck i Kultursverige. Men vad vet vi om mannen som håller i trådarna? Dagens ETC har träffat partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson för en stor intervju. – Vi behöver ett paradigmskifte i svensk kulturpolitik där vi hämtar inspiration från Danmark och andra länder.

Han är ganska privat, Aron, konstaterar hans ytterst välklädda assistent medan han fixar till John Bauer- och Carl Larsson-tavlorna i intervjurummet på SD:s numera spatiösa hemvist i riksdagshuset. Han har rätt. Trots att allt fler har insett hur central kulturpolitiken är för ett parti som Sverigedemokraterna har knappt en rad skrivits om dess frontperson, Aron Emilsson.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser