Hoppa till innehållet

Recept

Så lagar du enkel veganmat

Siri Barje sänker trösklarna – för att få köttätare att testa veganskt.
Siri Barje sänker trösklarna – för att få köttätare att testa veganskt. Bild: Foto: Lennart Weibull, TT

Dagens ETC.

Lättlagat, gott och tillåtande. Det är ledorden i kocken Siri Barjes nya bok ”Vegan på 5 ingredienser”. Här lyckas hon sänka trösklarna rejält – allt för att övertyga köttisar om att testa. ”Jag vill visa i hur jäkla lätt det är”, säger hon.

Många rätter i boken är klassiker på veganskt vis. Scrambled tofu, romröra med tångrom, tofu butter masala, svamp Rydberg och så vidare. Är det en strategi för att få köttisar att prova?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser