Kultur & Nöje.

2020-06-08 02:28
Puffetikett
Dagens ETC

Redaktionens bästa tv-tips

Trots att försommaren är här kan det vara skönt att slå sig ner i tv-soffan om kvällarna. Inte minst när restriktioner krymper våra sociala liv.

Dagens ETC:s redaktion tipsar om fyra streamingtips som du inte bör missa

Punk – en revolution i fyra delar

SVT Play

Bild: Nertwork/Fremantle

Historien börjar i det sena 60-talets Detroit, där band som The Stooges och MC5 påbörjade vad som senare kom att kallas för en revolution. Om ni hör någon hävda att denna revolution är död förses du här med motargument. Mycket spännande att spana ut över punkscenen ur ett amerikanskt perspektiv. Roligt också att se sina gamla, nedsuttna idoler i ny mysig soffbelysning. Sann folkbildning signerad Iggy Pop och John Varvato.

Anna-Maria Carnhede

Falsk identitet

SVT play

Bild: Jean-François Baumard/Canal+

Efter fem säsonger av den franska serien ”Falsk identitet” inbillar jag mig att jag vet exakt hur det är att vara spion PÅ RIKTIGT. Inga gadgets, inga snabba bilar, men en hel del sex – det är ju ändå franskt. Handlingen böljar mellan intrigerna på det kliniskt inredda kontoret i Paris, olika konflikthärdar i Mellanöstern och ryska hitechföretag. Det är tätt, obehagligt och bara så sjukt spännande. 

Hanna Thåström


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

The End of the Fucking World

Netflix

Bild: Netflix

James är en utstött tönt ute efter någon att mörda och Alyssa trött på alla töntar och längtar efter att hänga med någon lika utstött som hon – vilket blir starten på en underbar vänskap. Det vill säga underbar för oss tittare. ”The End of the Fucking World” lyckas märkligt nog vara både kolsvart och upplyftande på samma gång. Och är så bra att man inte vill ha en säsong 3 – samtidigt som det är allt vi går och väntar på.

Adolfo Diaz

Fab 5

Netflix

Bild: Austin Hargrave/Netflix

Remaken av gamla ”Fab 5”, som gav ordet ”metrosexuell” mening, är balsam för själen. Antoni, Tan, Karamo, Jonathan och Bobby hjälper män och kvinnor runtom i USA med självbilden, hemmet och drömmarna. Det är woke mysreality när den är som allra bäst, och tittaren får en riktig inblick i både programledarnas och deltagarnas liv. Säsong fem kom i fredags, gänget är i Philadelphia och jag har personligen väntat i veckor, dels på att få se mer av Jonathan van Ness och dels på svaret på den eviga frågan: Vad kommer Antoni att laga med avokado den här säsongen?

Andrea Wesslén