Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Poesifestival för en skönare värld

”Det är en mötesplats där poeter från olika delar av världen träffas på festivalen och utbyter idéer som man sedan sprider vidare”, säger arrangören Madeleine Grive.
”Det är en mötesplats där poeter från olika delar av världen träffas på festivalen och utbyter idéer som man sedan sprider vidare”, säger arrangören Madeleine Grive. Bild: Bild: Charles Ludvig

ETC Stockholm.

Ett dussin etablerade svenska och utländska poeter kommer till Nobelmuseum för att läsa poesi, mötas och återförtrolla världen när Stockholms internationella poesifestival hålls för 21:a året i helgen. ”Poesin kan rädda oss från det som är förstelnat”, säger arrangören Madeleine Grive.

Madeleine Grive grundade tidskriften 10tal redan 1980, då under namnet 80tal, och är fortfarande chefredaktör för litteratur- och konsttidskriften. Den internationella poesifestivalen startade 1997 och har under åren hoppat runt på ett antal olika platser i Stockholm. Efter Dramaten, Stadsteatern, Konstakademien och Scalateatern är det nu dags för Nobelmuseum att få husera den tre dagar långa festivalen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser