Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

På Ahlströms finns de traditionella bakverken kvar

Det går fortfarande att få ostsmörgåsar och leverpastejmackor.
Det går fortfarande att få ostsmörgåsar och leverpastejmackor. Bild: Bild: Sanna Aarbman Hansing

Dagens ETC.

Det anrika konditoriet har överlevt såväl världskrig och ransoneringar som nya kaffe­trender. På Ahlströms konditori har man kunnat äta klassiska bakverk sedan förra sekelskiftet. Men numera finns även nymodigheter som lussesemlor och trådlöst nätverk.

Det är en torsdagsförmiddag på Ahlströms konditori på Korsgatan. Framför den långa glasdisken väljer tre äldre väninnor mellan dammsugare, kokostoppar och choklad­doppade mandelbågar. Ett gäng utbytesstudenter köper varsin kopp kaffe och en dam lutar sig över disken för att diskutera en tårtbeställning med konditorn. Här finns ett tjugotal att välja på – alltifrån prinsesstårta och jordgubbstårta till den klassiska Cortinatårtan som togs fram till OS 1956.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln