Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Kärleken mellan Mattias Nordkvist och Göteborgs dramatiska blev till ”Barnen”

Mattias Nordkvist (stående), till vardags skådespelare på Göteborgs Stadsteater, regisserar Hanna Ullerstam, Mia Eriksson och Erik Åkerlind på GDT i ”Barnen”.
Mattias Nordkvist (stående), till vardags skådespelare på Göteborgs Stadsteater, regisserar Hanna Ullerstam, Mia Eriksson och Erik Åkerlind på GDT i ”Barnen”. Bild: ETC Media

Dagens ETC.

Tycke har uppstått på Göteborgs dramatiska teater. Mellan regisserande skådespelaren Mattias Nordkvist och de skådespelande skådespelarna som driver den lilla, fria teatern. Resultatet finns snart att beskåda i form av Lucy Kirkwoods ”Barnen”.

Göteborgs dramatiska teater (GDT) är friteatergruppen som huserar i sina ytterst mysiga små lokaler i backen upp till Stigbergstorget, från centrala Göteborg sett. Medlemmarna, de två skådespelarna Hanna Ullerstam och Mia Eriksson, regissören och skådespelaren Erik Åkerlind och producenten Robin Pohlstrand Björkman är alla med och bestämmer repertoar, och har olika roller i produktionerna. Just nu återfinns även skådespelaren och regissören Mattias Nordkvist här. Han har, egentligen, en fast anställning på Stadsteatern och är ett välkänt ansikte för många genom tv-serier som ”Vår tid är nu”, ”Sommaren 85” och ”White wall”. Så ... vad gör han här kan man undra?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser