Hoppa till innehållet

Mat

Nya trenden: Mjölksyrade grönsaker

Naturligare än mjölksyrade grönsaker blir det inte – mjölksyrebakterierna gör hela jobbet bara de får lite jodfritt salt och vatten.
Naturligare än mjölksyrade grönsaker blir det inte – mjölksyrebakterierna gör hela jobbet bara de får lite jodfritt salt och vatten. Bild: Bild: David Back

Dagens ETC.

Dagens stora trend efter surdegsbrödet och den hemstoppade korven är mjölksyrade grönsaker. Det finns ett ökande intresse för äkta, naturligt mathantverk. Att syra själv är en process som tar tid, och tid är det dyrbaraste vi har, säger folkhälsovetaren Jenny Neikell.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det du läser?
Swisha en peng till: 1231480870

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka helt utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per månad – mer än halva priset

Från

Du får mer än halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln