Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Ny dramaserie om familjer med barn som har diagnoser

11-åriga Noah Hagman Svereus spelar seriens William, som bor med sin pappa Alex (Alexander Salzberger) och bonusmamma Amanda (Agnes Lindström Bolmgren).
11-åriga Noah Hagman Svereus spelar seriens William, som bor med sin pappa Alex (Alexander Salzberger) och bonusmamma Amanda (Agnes Lindström Bolmgren). Bild: Haben Solomon/UR

Dagens ETC. Nya UR-serien ”Limboland” presenteras som en variant av ”Bonusfamiljen”, men kretsar kring familjer med barn som har diagnoser. Serien bygger på verkligt underlag och har som syfte att berätta om familjer i kaos – utan att någon hängs ut.

– Uppdraget var att skapa en varm dramaserie som alla kan känna igen sig i, säger Therese Bringholm, producent och manusförfattare.

”Limboland” skildrar livet i tre familjer, där den gemensamma nämnaren är att alla har något barn med en NPF-diagnos, det vill säga neuropsykiatrisk funk- tionsvariation. Det handlar om vardagsliv med bråk och kaos, som växlas med kärlek och n omsorg. Fakta har bland annat hämtats från poddar och faktaprogram om NPF.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser