Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Nu kan du åka buss mellan konstverken

”Människor vill se processen fram till det färdiga konstverket. Att det inte är så lätt och att det sker misslyckanden längs vägen”, säger Alexander Creutz som är en av konstnärerna i Bunkern.
”Människor vill se processen fram till det färdiga konstverket. Att det inte är så lätt och att det sker misslyckanden längs vägen”, säger Alexander Creutz som är en av konstnärerna i Bunkern. Bild: Bild: Mirja Mattsson

ETC Örebro.

I helgen öppnar gallerier, udda museer och konstnärsateljéer för publik. För nionde året i rad är det dags för Konstslingan och nytt för i år är att besökarna kan åka runt i särskilda kulturbussar. ”Det här är unikt. Jag tror inte att det finns något liknande i hela landet”, säger Bo Eriksson, som är projektledare.

Modern konst, ovanligt hantverk och unika skulpturer kommer att visas på olika platser under årets konstslinga. Totalt är 25 olika museer, gallerier och konstnärs­ateljéer, i tre kommuner, med i årets Konstslinga. Vissa ställen, som till exempel Konsthallen i Örebro och Kumla bibliotek har öppet för allmänheten varje vecka, men andra slår upp dörrarna endast för det här tillfället.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00