Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Nu kämpar David Karlsson än en gång för Lagerhusets litterära liv

”Skulle Higab komma fram till att de vill sälja Lagerhuset så skulle folk i huset inte få svårt att bilda opinion för att behålla det i Higabs ägo. Jag tror att det finns ett starkt stöd i stan för att verksamheterna i huset ska få vara kvar”
”Skulle Higab komma fram till att de vill sälja Lagerhuset så skulle folk i huset inte få svårt att bilda opinion för att behålla det i Higabs ägo. Jag tror att det finns ett starkt stöd i stan för att verksamheterna i huset ska få vara kvar” Bild: Bild: Hanna Strömbom

Dagens ETC.

I över tjugo år har David Karlsson kämpat för att Göteborg ska ha ett litterärt och intellektuellt offentligt samtal, med Lagerhuset som bas. Nu när det finns sliter han för att vi ska få behålla det.

1999 var David Karlsson redaktör för anrika Ord & Bild. Han fick höra att det gamla Osthuset intill Osthyveln skulle bli ett förlagshus. Han tog med sig den redan då 107 år gamla tidskriften med redaktion och flyttade in tillsammans med ett par andra verksamheter. Två decennier senare är huset fullt av förlag och företag, så gott som alla är litterära eller på annat vis kulturella.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00