Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Mattias Alkberg: ”Sverige är ett stort land. Det är klart att vi kan ta emot fler flyktingar.”

”Jag tar in allt jag läser på samma sätt, har aldrig gjort någon skillnad. Jag läser Spindelmannen och Strindberg på samma vis. Är det bra så är det bra”, säger Mattias Alkberg.
”Jag tar in allt jag läser på samma sätt, har aldrig gjort någon skillnad. Jag läser Spindelmannen och Strindberg på samma vis. Är det bra så är det bra”, säger Mattias Alkberg. Bild: Bild: Pär Olofsson

Dagens ETC.

Mattias Alkbergs senaste skiva behandlar teman som åldrande, vintern i Luleå och flyktingmottagande. Till ETC säger han att Sverige måste sluta utvisa barn till krigets Afghanistan. ”Sverige är ett stort land. Det är klart att vi kan ta emot fler flyktingar.”

Anarkisten, poeten, popsångaren och punkaren Mattias Alkberg är högaktuell med ny skiva, en två månader lång Sverigeturné samt har nyligen mottagit Konstnärsnämndens tioårsstipendium. Om tillkomsten av den nya skivan ”Åtminstone artificiell intelligens” skriver han i sin blogg: ”Det var mitt i vintern och jag gick som jag brukar mellan Svartöstan och Örnnäset och lyssnade på Harmonia och Can och massa andra grejer och tänkte hur jag ville göra en skiva om vintern prick här, med monotonin, snön och järnverket och allt.”

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00