Hoppa till innehållet

ETC Västerås

Julbord – helt utan kött

Rebecca Nygren menar att det är roligare att experimentera med mat sedan hon blivit vegan. Nu försöker hon hitta spännande substitut till olika maträtter. ”Det är kul när man hittar något som är likt det traditionella”, säger hon. 
Rebecca Nygren menar att det är roligare att experimentera med mat sedan hon blivit vegan. Nu försöker hon hitta spännande substitut till olika maträtter. ”Det är kul när man hittar något som är likt det traditionella”, säger hon.  Bild: Bild: Joni Nykänen

ETC Västerås.

Julegrisen kan numera klara sig undan en säker död. Det helvegetariska julbordet har substitut som ligger så pass nära ”originalet” i smak att man kan bli lurad. ”Ibland är det, för den som inte äter kött, läskigt likt”, säger Rebecca Nygren, som anordnar matlagningskurser med jultema.

Julskinka gjord på rotselleri eller vetegluten. Inlagd aubergine i stället för sill. Ifall man är sugen på revbensspjäll kan sojaprodukten oumph ge den rätta konsistensen. Hemligheten ligger i marinaden.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Västerås!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00