Sexspalt.

2017-11-21 17:40
Karina Bäckström, sexolog.
Karina Bäckström, sexolog.

”Jag har aldrig lyckats få henne att komma”

”Orgasm är egentligen inte något man får av en partner utan en gemensam upplevelse som går att nå på många olika sätt.” Karina Bäckström svarar på en läsare som vill kunna smeka sin flickvän till orgasm.

Fråga: Jag har en dröm att kunna smeka min flickvän till orgasm. Det kanske låter väldigt banalt och töntigt, men jag har aldrig lyckats få henne att komma genom att smeka henne med handen/fingrarna. Hon kommer tillsammans med mig genom att hon smeker sig själv samtidigt som vi har sex. Det är mysigt och vi gillar det båda två. Men det vore en sådan kick att kunna ge henne den upplevelsen helt och hållet. Hon har inget emot tanken, men jag lyckas inte smeka henne på rätt sätt. Då blir jag generad, och hon känner sig dum, och det har låst sig på något sätt. Vad kan jag göra? Jag vill detta både för hennes skull och för min egen skull – jag tänder på tanken otroligt mycket. Hur kommer vi vidare?


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Svar: Orgasm är egentligen inte något man får av en partner utan en gemensam upplevelse som går att nå på många olika sätt. Jag brukar rekommendera personer som har svårt att få orgasm tillsammans med andra att på egen hand träna sig att onanera på olika sätt. Ofta har man ett sätt som man kör på mer eller mindre varje gång. Att på egen hand laborera med olika positioner eller andra sätt att onanera på breddar ens repertoar för hur man kan komma vilket kan vara bra vid sex tillsammans med en partner också.

Är det svårt för din partner att släppa taget och ge sig hän när du smeker henne kan ni till en början använda någon typ av hjälpmedel. Det kan vara att hon fantiserar om något som verkligen får igång henne, om hon gillar sexnoveller kan hon läsa en sådan under tiden du smeker henne eller så kan ni använda en vibrator eller liknande. Ibland behövs bara att man en gång lyckas komma på ett annat sätt än man är van vid för att sedan lättare kunna komma på andra sätt. Det är sedan inte säkert att ni behöver dessa hjälpmedel varje gång, men kanske hjälper de till att lösa den spärr du säger att ni hamnat i.

Det är helt normalt att känna sig generad när man gärna vill något men känner att man inte klarar av det. Problemet uppstår när man agerar på känslan genom att kanske hålla tillbaka, undvika att försöka eller sluta med vissa saker. Om hon behöver flytta din hand eller på andra sätt korrigera det du gör, försök att inte ta det som kritik och agera inte på den generade impulsen. Se det som att ni gemensamt försöker hitta nya sätt att njuta av sex på och därför behöver guida varandra. Och slutligen, det viktiga är att båda njuter av sex, inte hur ni kommer dit.