Hoppa till innehållet

Kultur & Nöje

Hon ger Elsa svensk röst i bioaktuella ”Frost 2”

”Jag tror att det var en chock för alla, även Disney, att det blev så stort – och att det höll i sig”, säger Annika Herlitz som gör rösten till Elsa i Frost-filmerna.
”Jag tror att det var en chock för alla, även Disney, att det blev så stort – och att det höll i sig”, säger Annika Herlitz som gör rösten till Elsa i Frost-filmerna. Bild: Bild: Disney / Helena Berzelius

Dagens ETC

För sex år sedan fick Annika Herlitz frågan om hon ville bli Disneys nästa prinsessa. Sedan dess har hundratusentals barn sjungit med i hennes svenska version av monsterhitten ”Let it go”. På juldagen har ”Frost 2” premiär, med låtarna som kommer färga de närmaste åren. ”Det är skrämmande stundtals, att veta när man spelar in att det här kommer att stanna kvar och lyssnas otroligt mycket på”, säger hon till Dagens ETC.

Annika Herlitz hade gjort ett enda dubbningsjobb när hon fick chansen att provsjunga för rollen som Elsa i ”Frost”. Hon fick ett kort klipp från ”Let it go” och order om att inställa sig dagen därpå. Allt var väldigt bråttom – och hon visste inte varför. Senare fick hon veta att den svenska studion redan hade skickat ett lass med röstprover – som alla hade nixats av Disney.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser