Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

Grismanifestet

”Jag hoppas på att pjäsen kan bli ett uppvaknande. Många förstår kanske att det är hemskt i en grisfabrik men jag hoppas att man inte bara kopplar det till grisarna, vi är lika mycket grisar vi också i den bemärkelsen”, säger Nadja Franke.
”Jag hoppas på att pjäsen kan bli ett uppvaknande. Många förstår kanske att det är hemskt i en grisfabrik men jag hoppas att man inte bara kopplar det till grisarna, vi är lika mycket grisar vi också i den bemärkelsen”, säger Nadja Franke. Bild: Bild: Sofia Sofroniadou

ETC Stockholm.

Grismanifestet skildrar hur vi människor har förslavats i dagens konsumtionshets. En verklighet där vinstmaximering är en dygd och hållbarhet en omöjlig utopi. Berättelsen handlar om en kvinna som – i likhet med allt fler människor i dag – försöker hantera sin alltmer tilltagande oro för miljön och klimatet.

En sugga står i sin bur på den stora grisfarmen. Hon är ganska nöjd med sin situation, tills hennes sista levande kulting tas ifrån henne och hon börjar att ifrågasätta grisarnas villkor på farmen. När storbondens son en dag bestämmer sig för att öppna burarna och släppa lös grisarna tar suggan sin chans – hon flyr ut i den stora, mörka skogen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00