ETC Göteborg

Gotiskt, groteskt och absurt i Jens Ohlins ”Misantroperna”

Jens Ohlin vill med "Misantroperna" på Folkteatern skärskåda vårt polariserade samhälle och den misstro som genomsyrar samhället idag. Men den är också en absurd, humoristisk saga.
Jens Ohlin vill med "Misantroperna" på Folkteatern skärskåda vårt polariserade samhälle och den misstro som genomsyrar samhället idag. Men den är också en absurd, humoristisk saga. Bild: ETC Media

Dagens ETC. Å ena sidan en ambitiös skärskådning av den samhälleliga misstro som genomsyrar dagens polariserade värld. Å andra en absurd saga med fluffiga kaniner och galna infall. "Misantroperna" på Folkteatern ser på pappret inte ut att likna något annat.

”Den handlar mycket om negativa energier som smittar varandra”, säger regissören Jens Ohlin.

Det är några veckor kvar till premiär av "Misantroperna" på Folkteatern. Skådespelarna repeterar fortfarande i sina vardagskläder och en del manuspartier läses bara igenom i stället för att ageras. Jens Ohlin, som både skrivit pjäsen och regisserar, har mycket att gå igenom den här dagen. Han drar eftermiddagens och kvällens schema för den samlade ensemblen innan de sätter igång med första scenen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser