Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Gotiskt, groteskt och absurt i Jens Ohlins ”Misantroperna”

Jens Ohlin vill med "Misantroperna" på Folkteatern skärskåda vårt polariserade samhälle och den misstro som genomsyrar samhället idag. Men den är också en absurd, humoristisk saga.
Jens Ohlin vill med "Misantroperna" på Folkteatern skärskåda vårt polariserade samhälle och den misstro som genomsyrar samhället idag. Men den är också en absurd, humoristisk saga. Bild: Bild: Christian Egefur

Dagens ETC.

Å ena sidan en ambitiös skärskådning av den samhälleliga misstro som genomsyrar dagens polariserade värld. Å andra en absurd saga med fluffiga kaniner och galna infall. "Misantroperna" på Folkteatern ser på pappret inte ut att likna något annat. ”Den handlar mycket om negativa energier som smittar varandra”, säger regissören Jens Ohlin.

Det är några veckor kvar till premiär av "Misantroperna" på Folkteatern. Skådespelarna repeterar fortfarande i sina vardagskläder och en del manuspartier läses bara igenom i stället för att ageras. Jens Ohlin, som både skrivit pjäsen och regisserar, har mycket att gå igenom den här dagen. Han drar eftermiddagens och kvällens schema för den samlade ensemblen innan de sätter igång med första scenen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00