Hoppa till innehållet

Intervju

"Ge dem aldrig så mycket som ett lillfinger"

”Visst, det blir lite mindre punk i en rörelse som kan leva ett svennigt liv. Men det är en del av utvecklingen”, säger Johan Hilton.
”Visst, det blir lite mindre punk i en rörelse som kan leva ett svennigt liv. Men det är en del av utvecklingen”, säger Johan Hilton. Bild: Bild: Martin Stenmark

Dagens ETC.

Förläggaren och kulturskribenten Johan Hilton är aktuell med en ny bok omskådespelaren Anthony Perkins – mest känd från Alfred HitchcocksPsycho. Det är också en berättelse om hur synen på manliga homosexuella i USA har ändrats de senaste femtio åren. Ida Therén har träffat honom för att prata om boken och om framtiden för hbtq-rörelsen.

Jag träffar Johan Hilton i förlaget Atlas lokal, som de delar med Arenagruppen. Luften är torr och luktar kontorslandskap. På Hiltons skrivbord i ena hörnet står en liten guldhöna som värper guldägg. Det är en present från författaren och vännen Martina Montelius, från när förlagets författare Alice Munro fick Nobelpriset. I mötesrummet väljer han sin favoritplats, där han brukar sitta under morgonmötena: en beige lite tronlik skinnfåtölj. Själv sitter jag och trivs i en blå soffa under en inramad Joan Didion.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00