Hoppa till innehållet

Den goda maten

Framtidens kolonilott ligger under havsytan

”I framtiden har vi kanske restauranger där kockarna bjuder med gästerna till bryggan för att lära dem mer om sjömat och odling”, säger marinbiologen Maria Bodin.
”I framtiden har vi kanske restauranger där kockarna bjuder med gästerna till bryggan för att lära dem mer om sjömat och odling”, säger marinbiologen Maria Bodin. Bild: Bild: Susanne Liljenström

Dagens ETC.

Nu undersöker man på Göte­borgs universitet hur småskaligt vattenbruk kan hjälpa oss att ställa om till hållbara matvanor.

Sveriges första marina kolonilott ligger vid Tjärnö marina laboratorium i norra Bohuslän. Från bryggan som leder ut i Skagerrak hänger banden med skaldjur och alger, och burar med sand- och tångräkor och sandkrabbor som personalen fångat i vattenbrynet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln