Hoppa till innehållet

Den goda maten

Framtidens kolonilott ligger under havsytan

”I framtiden har vi kanske restauranger där kockarna bjuder med gästerna till bryggan för att lära dem mer om sjömat och odling”, säger marinbiologen Maria Bodin.
”I framtiden har vi kanske restauranger där kockarna bjuder med gästerna till bryggan för att lära dem mer om sjömat och odling”, säger marinbiologen Maria Bodin. Bild: Bild: Susanne Liljenström

Dagens ETC.

Nu undersöker man på Göte­borgs universitet hur småskaligt vattenbruk kan hjälpa oss att ställa om till hållbara matvanor.

Sveriges första marina kolonilott ligger vid Tjärnö marina laboratorium i norra Bohuslän. Från bryggan som leder ut i Skagerrak hänger banden med skaldjur och alger, och burar med sand- och tångräkor och sandkrabbor som personalen fångat i vattenbrynet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka

Från

Provläs alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Avsluta när du vill.

Betala per månad – halva priset

Från

Du får halva priset första månaden. Avsluta när du vill.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser