Kultur & Nöje.

2021-03-22 11:35
Ivar Arpi och Alice Teodorescu hör till de profiler som lämnar tidningsprojektet Bulletin. Bild: TT/SVD/Staffan Löwstedt, Fredrik Sandberg/TT
Ivar Arpi och Alice Teodorescu hör till de profiler som lämnar tidningsprojektet Bulletin.
Puffetikett
Dagens ETC

Flera profiler lämnar Bulletin

Nu lämnar Ivar Arpi det nystartade tidningsprojektet Bulletin, där han agerat som tf chefredaktör och ansvarig utgivare. Även flera andra av tidningens profiler lämnar.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Nu lämnar även Ivar Arpi det nystartade tidningsprojektet Bulletin, där han agerat som tf chefredaktör och ansvarig utgivare. Han gör det tillsammans med medarbetarna Alice Teodorescu, Fredrik Ekelund/Marisol, Susanna Birgersson, Nina Lekander och Michael Economou.

I ett gemensamt uttalande på Facebook går de till hård attack mot majoritetsägarna Pontus Tholin och Tino Sanandaji som ”ihop med styrelseordförande Atta Tarki, gång på gång visat att de inte respekterar grundlagens mening om vad ansvarigt utgivarskap innebär. (…) Internt pågår en mobbningskampanj av chefredaktören/ansvarige utgivare som nu dessutom läckt ut i medierna.”

De slutar uttalandet med att önska sina kollegor som är på tidningen all lycka.

Så sent som för en dryg månad sedan slutade Arpis företrädare Paulina Neuding som chefredaktör för Bulltin. Nyhetssajten startade för tre månader sedan – projektet har kantats av en konflikt mellan redaktionsledningen och ägarna som bland annat granskats av tidningen Journalisten.