Hoppa till innehållet

ETC Stockholm

En djävulsk kväll

”Publiken kommer aldrig ha upplevt något liknande. Det är för det första en fantastisk konstutställning och dessutom en teaterupplevelse”, säger Angela Wand som spelar Woland. Här i en scen med Ministern, spelad av Stephen Rappaport.
”Publiken kommer aldrig ha upplevt något liknande. Det är för det första en fantastisk konstutställning och dessutom en teaterupplevelse”, säger Angela Wand som spelar Woland. Här i en scen med Ministern, spelad av Stephen Rappaport. Bild: Bild: Johnny Priore

ETC Stockholm.

I ett övergivet rivningshus i åtta våningar ligger den – världen som skapats under de senaste fem månaderna. Ett hus som tidigare inhyst vita, kala väggar i små fyrkantiga kontorsrum med dålig ventilation fylls nu av asfalterade, smala korridorer, björkar utan rötter och Djävulens egen lägenhet.

De har bott här ett tag – artisterna som i projektet ”Artists in residens” satt sin prägel på rummen i den 3 500 kvadratmeter stora teaterscenen. Inte bokstavligt, men artistiskt. Deras kreativitet har flyttat in, deras själ ligger ned-bäddade i omsorgen för varje detalj. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Stockholm!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt hela hösten

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln