Tre frågor.

2021-04-30 12:20
Puffetikett
Dagens ETC

De skapar ett Mello för klimatet

Jasmine Geraghty. Musiker. En av initiativtagarna till Mello Rebello, en melodifestival för låtar på tema klimat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Vilken typ av låtar hoppas ni hitta genom denna melodifestival för klimataktivister?

– Jag kan avslöja att vi redan fått många fantastiska bidrag med mycket variation av genrer. Jag hoppas att människor blir lika inspirerade och rörda som jag efter att ha lyssnat på dessa låtar.

Många förknippar Extinction rebellion med demonstrationer, blockader och aktioner. Varför behövs detta mer lättsamma tilltal?

– Jag tror att Extinction Rebellion är också kända för kreativitet och gemenskap. Evenemang som Mello Rebello visar att alla behövs till miljörörelsen och alla kan bidra på sitt eget sätt. Man ska inte underskatta musikens kraft för att sprida budskap. Dessutom har det varit väldigt tufft för så många under pandemin – folk förtjänar att ha lite roligt! Mello Rebello laddar batterierna för miljökamp!

Vilken är din personliga favoritlåt på klimattema?

– Det är svårt att välja en! ”Big yellow taxi”, ”Mercy, mercy Me” och ”Hymn of the big wheel” ligger högt upp på min lista. Världen behöver fler sådana låtar!

Mello Rebello

En musiktävling för originallåtar med klimattema, arrangerad av Extinction rebellion. Röstningen pågår 1–21 maj, vinnare är den som samlar in mest pengar via Swish. Pengarna går till Extinction rebellions framtida aktioner. Vinnaren får en musikvideo till sin låt.