Hoppa till innehållet

På plats i Frankrike

Inför ödesvalet växer den franska motståndsrörelsen – i köket

Till innehåll

Dagens ETC

Mat är inte bara näring och njutning. Att sätta sig till bords och dela en måltid är en motståndshandling.

I alla fall i det franska köket, där den politiska medvetenheten blivit stark inför det snabbt utlysta nyvalet.

– Att ta sig tid att samlas kring bra mat är vänsterns enda chans, säger ekonomen Jacques Attali.

Kommentera

Michelin-kocken Kévin Stroh, en stolt yrkesman, berättar hur han skapar sina kulinariska sensationer med omsorg för både gästerna och omgivningen:

– Det handlar om att arbeta lokalt, med vad regionen erbjuder. Här i trakterna finns mycket skog till exempel, så när marken fylls av svamp gör även min meny det. Jag samarbetar också med traktens jägare så jag vet var köttet kommer ifrån – och sedan tar jag vara på hela djuret. Är det hållbart du är ute efter har du kommit rätt.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.