Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Bisarr och skruvad skräckmusikal i ny tapping

Emil Ljungestig och Eline Høyer har huvudrollerna i Stadsteaterns uppsättning av ”Little Shop of Horrors.”
Emil Ljungestig och Eline Høyer har huvudrollerna i Stadsteaterns uppsättning av ”Little Shop of Horrors.” Bild: Bild: Christian Egefur

Dagens ETC.

En glammig skräck-komedi-musikal med extra allt. Göteborgs stadsteater har premiär för sin egen tagning på kultklassikern Little shop of horrors med en brokig skara skådespelare, musikalartister och musiker på scenen.

Om vi tillåter oss att lite reda ut trådarna kring Little shop of horrors först, så är det ursprungligen en film från 1960. Upphovsman var Roger Corman som drev det mytomspunna lågbudgetfilmbolaget Concorde/New Horizons och känd som B-filmernas okrönte kung. Corman hade dock en sällsynt förmåga att nosa upp talanger, bland andra regissörerna Francis Ford Coppola, Martin Scorsese och James Cameron startade sina karriärer hos honom. I Little shop of horrors har bland annat en ung Jack Nicholson en mindre roll. Hur som, fick Little shop of horrors, likt många andra Corman-filmer, ett kultrykte och i början av 80-talet gjordes en musikal av historien med musik av Alan Menken. Musikalen i sin tur ledde till en musikalfilm av Frank Oz 1986 med Rick Moranis och Ellen Greene i huvudrollerna. Musikalen har tidigare satts upp en rad gånger även i Sverige, så det finns en del föregångare att hämta inspiration från för Stadsteatern i Göteborgs ensemble när de nu sätter upp sin version.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00