Kultur & Nöje.

2017-12-06 14:10

Årets person enligt Time: #metoo-kvinnorna

#metoo och den lavin av debatt och diskussion som följde därpå har nu gett ytterligare ett resultat – omslaget på tidningen Time.

Nyligen twittrade Donald Trump att tidningen Time frågat om han ville vara Person of the Year igen, men att han tackat nej för att de ville ha en intervju och en fotografering. Time svarade raskt att nej, det är inte så det funkar.

Nu har dock den faktiska årets person presenterats, och det är ”The Silence Breakers”, alltså de (huvudsakligen) kvinnor i offentligheten som gått ut och brutit tystnaden kring först Harvey Weinstein och sen andra mäktiga mäns övergrepp och trakasserier.

Time kallar dem ”rösterna som startade en rörelse” och bildsätter med och intervjuar bland andra Rose McGowan, Ashley Judd, Alyssa Milano, Tarana Burke, Selma Blair, en grupp kvinnor som stämmer Plaza Hotel för sexuella trakasserier, en senator, Taylor Swift, och andra kända och okända kvinnor – och några män, inklusive skådespelaren Terry Crews som gick ut med övergreppet han utsattes för av en Hollywoodpamp.

Läs hela texten och se klippen hos Time.