Kultur & Nöje.

2020-09-12 11:25
Puffetikett
Nyhetsmagasinet ETC

Ångest, sex och konst – veckans kulturtips

Veckans kulturtips från ETC-redaktionen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på ETC nyhetsmagasin förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Sex, samlevnad och skumma serier

Tidning

Trotsiga trotjänaren Galago har precis släppt sitt fjärde nummer för 2020. Tema: relationer. Ett vagt ämne, som gör att den subversiva serietidningen spretar härligt, precis som det ska göra med undergroundkultur. Högt och lågt, plumpt och intellektuellt. Allt får plats när Galago tacklar tonårsfyllor, kärlek och uppror, sex, lyckliga slut och krossade kärleksdrömmar. Ute nu.

Unik retrospektiv som utmanar rasism

Konst

Bildmuseet i Umeå ställer ut Europas första stora retrospektiv med Faith Ringgold. Den afroamerikanska konstnären och aktivisten har under 60 år utmanat rasism och orättvisor. Ringgold inspireras av medborgarrättsrörelsen, feminism och sitt eget liv, och är alltid mitt i samtidens debatt. Här kan du se textiler, målningar och grafik som spänner från 1960-talet fram till 00-talet. Visas till och med den 10 januari 2021.

Svårtillgänglig ångest för cineaster

Film

Svår, speciell och inte för alla: ”I’m thinking of ending things” är en existentiell, ångestdriven relationsthriller. Charlie Kaufman, mannen bakom ”I huvudet på John Malkovich” och ”Eternal sunshine of the spotless mind”, gör det inte lätt för tittaren när han gör film av Iain Reids novell från 2016. För den som vill utmana sig själv, och njuta av strålande skådespel från Jessie Buckley och Jesse Plemons, så släpptes den på Netflix förra veckan.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.