Kultur & Nöje.

2020-07-05 14:30
Puffetikett
Nyhetsmagasinet ETC

3 kulturtips – vecka 27

Nyhetsmagasinet ETC:s kulturtips, vecka 27.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Nyhetsmagasinet ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

11 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Nyhetsmagasinet ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

39 kr

Beställ här!

Din prenumeration på Nyhetsmagasinet ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

”Medan vi faller”

Film 

Foto: Pressbild

24 kritiska timmar i en förort till Paris. Ett samhälle i brand när miljonprogrammets barn drabbat samman med polis till följd av att en 16-årig pojke gripits och misshandlats. Tre vänner, en pistol och ett löfte blir bärande i berättelsen om maktlöshet, rasism och klass. Filmen ”La haine”, hatet, tog världen med storm när den visades på filmfestivalen i Cannes 1995. 25 år senare är ”Medan vi faller”, som den heter på svenska, fortfarande aktuell, när världen åter ser upplopp till följd av systematiskt förtryck från ordningsmakten.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

”Trippelmordet i Uddevalla”

Podd

”En mörk historia” är av undersökande karaktär och tar lyssnarna med sig rakt in i några av Sveriges mest obehagliga, samtida rättsfall. Den nya säsongen inleds med trippelmordet i Uddevalla. Efter ett larm om två fyllerister som ligger utslagna på gatan rycker polisen ut, men väl på plats inser de att det här handlar om någonting annat. För att få svar hamnar vi åtta år tillbaka i tiden, i Uddevallas undre värld, när det kriminella nätverket Brödraskapet wolfpack vingklipps.

Internationell superstjärna

Musik

Millie Small slog igenom med hiten ”My boy Lollipop” 1964. Låten blev både hennes och Jamaicas första singel som sålde i över en miljon exemplar, och samma års tredje mest säljande, efter låtar av Beatles och Rolling Stones. Stjärnan var bara 16 år gammal när hon reste till London för att satsa på sin karriär. Millicent Dolly May Small avled den 5 maj 2020 av en stroke, 73 år gammal. Hennes hit ”My boy Lollipop” betraktas fortfarande som en av de mest säljande ska– och reggaesinglarna någonsin.

PRENUMERERA PÅ NYHETSMAGASINET ETC

Den här artikeln kommer från Nyhetsmagasinet ETC
Vill du prenumerera för under 16 kronor numret?
Här kan du teckna en prenumeration.