Hoppa till innehållet

Krönika

Ida Kjellin: Ge mig ett svennebananigt Mästerkocken utan kött

Dagens ETC

I varje matprogram jag försöker se är det kött, kött, kött, kött, kött, kött, utrotnings­hotad tonfisk, kött, kött, kött, mangrove­träsk­förstörande jätteräkor, kött, kött, kött, kött!
Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Nu kommer många bli skitsura! Vi ska nämligen prata köttätande. Var goda och ta den allmänna köttdebatten någon annanstans tack och håll tillbaka er längtan att berätta att er kompis kompis kompis var vego och fick svinmystisk bristsjukdom eller att ”vegetarian” betyder ”dålig jägare” på ”indianspråk” etcetera. För nu ska vi prata köttätande på tv!

Det började häromdagen då jag såg den nya säsongen av mitt allra bästa matprogram, Masterchef Australia. Det är det vanliga kända formatet med amatörkockar som tävlar med varandra. Skillnaden är stämningen: det är inte som i Masterchef US där juryn är tre vidriga hyenor som skriker, spottar och svär åt de stackars deltagarna som är helt Stockholmssyndromade till att tacksamt snyfta fram ett ”det här är större än när min son föddes!” när hens hamburgare fått bra betyg av en jurymedlem.

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser