Krönika. Lo Kauppi.

2017-09-23 14:00

Nazismen är en paranoid vanföreställning

”Vanföreställningar om vissa grupper eller hudnyanser hör inte hemma i politiken – utan i psykiatrin”

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på !
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

Det är klart att det går att upprätthålla en demokrati där allas åsikter får uttryckas utan att tillåta nazistiska demonstrationer.

Gång på gång går nazister med fanor med nazisymboler, marscherar och delar ut flygblad där de skriver: ”Repatriering av alla som inte är etniska nordeuropéer eller närbesläktade folkslag ska inledas så fort som möjligt. På humanaste möjliga vis ska de återsändas till sina hemländer eller närområden till dessa”


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Det vore kul att höra hur de skulle genomföra detta. Blir det penntestet i håret? Vilket land ska de skicka romerna till? Judarna? Samerna? Vilka är de närliggande folkslagen?

Det är uppenbart att de i demonstration efter demonstration bryter mot lagen. För alla som passerar dem är det tydligt vad de hetsar emot. Det kan inte undgå någon. Om lagen inte ser det. Ändra lagen!

Tänk också på poliserna som ska skydda Nordfront under demonstrationerna, framförallt de rasifierade poliser som enligt Nordfront inte ens bör få befinna sig i sitt eget land.

De bruna yttringarna är så klart ett svar på den politiken som förts. Skiten flyter alltid upp till ytan och nu vet vi inte vem som ska ta hand om den.

Moderaterna använde sig av människor med utländsk härkomst för att dra tillbaka framstegen för hundra år av fackligt hårt arbete.

Att säga ”vi öppnar våra hjärtan” samtidigt som man i en hastighet där svenskarna inte ens hinner förstå vad som händer gör de rika rikare och de fattiga fattigare har ett pris.

Jag undrar därför om inte moderaterna i stället skulle ha sagt: ”Vi öppnar våra hjärtan för fler städerskor i våra privata hem, trädgårdsarbetare, barnpassare som vill jobba ännu billigare.”

Och sen plötsligt står de där igen. Nazisterna. Våldsamma, besvikna, sårade män. Som till vilket pris som helst vill tillhöra. Många drömmer om att bli hjältar i krig. Att äntligen få slåss. Våldet ligger och puttrar under ytan. De väntar på att någon ska råka stöta till dem, så att de kan få mäta sina krafter. Det blir så sorgligt uppenbart varför det inte är så många tjejer på deras sammankomster.

De slår sig hårt för bröstet i grupp, men de ringer med ID-skydd och vågar inte ens skriva under sina åsikter (hot om våld) med sina egna namn. Demokratin kan väl kräva att du i alla fall står för din åsikt? Hur svårt skulle det exempelvis vara att logga in med mobilt bank-id för att få delta i samhällsdebatten? Eller ta efter Tyskland, 50 miljoner euro i böter för hot, hat och hets på nätet.

Ändå ser jag inte den enskilda nazisten som samhällets motståndare. Jag ser snarare män som vi måste skydda från sig själva. De måste få gränser att hålla sig inom.

När en människa börjar få vanföreställningar om vissa grupper eller hudnyanser och förbereder sig för etniska uppdelningar – då är det inte längre i politiken man hör hemma – utan i psykiatrin, som vårdtagare. De måste få hjälp att förstå när något gått snett i tankebanorna. Nazismen är en paranoid vanföreställning som går att utöva i grupp men behöver botas individuellt. Jag tänker på nazister som faktiskt är öppna med att de har lämnat nazismen som Jackie Arklöv, eller modiga män på Exit på fryshuset.

Själv fick jag på Nordfronts kommentatorssida veta att jag inte är svensk, utan kategoriseras som ”lapp”. Kategorisering av människor som görs av andra än den egna gruppen är lika sinnessjukt och ålderdomligt som Herman Lundborgs rasbiologiska forskning.

Snälla Nordfront ta hjälp av friska starka bra män som lämnat nazismen och oss andra. Ni behöver inga falska fadersfigurer och det pågår inget krig. Ni får vara med! Släpp fanan, marschen och slappna av. Jag pratar gärna med er men tänker inte vara medberoende.

Sämst: Anonyma män i grupp

Bäst: Patrik Hermansson, som infiltrerade alt-right-rörelsen i USA.