Krönika. Kristin McMillen.

2017-09-07 10:15
Bild: Faksimil Youtube.

Konspirationerna om Taylor Swift är vansinnigt roliga

Är Taylor Swift en nazist som fött en ödlebäbis? En satanist-klon som ska avslöja Pizzagate? På forum som Reddit och 4chan presenteras massor av ”bevis” rätt ur stjärnans nya musikvideo.

 

”I veckor har jag sagt att Taylor fött en reptilbäbis. Och nu twittrar hon detta?”.

Så skrev en användare på forumet Reddit i slutet av augusti, strax efter att Taylor Swift bjudit internet på en kort bildsekvens från sin musikvideo ”Look what you made me do”.

Teasern innehöll en enda sak - en orm - och kommentaren var förstås bara en försmak på vad som skulle bli ett konfettiregn av nya, avancerade konspirationsteorier kring den redan extremt mytomspunna artisten.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Under sina första 24 timmar på Youtube lyckades Taylor Swifts video komma upp i 43,2 miljoner visningar, en häpnadsväckande siffra som därmed slog det tidigare rekordet på 36 miljoner visningar som hölls av Psy och videon "Gentleman".

Ännu mer häpnadsväckande än Swift-videons epidemiliknande spridning är de konspirationsteorier som efter släppet snabbt kokades fram ur hennes påkostade alster.

Låten fick användare på nätforum som Reddit och 4chan att bjuda på idel glansnummer i sin paradgren: att krysta fram konspirationsteorier lika sinnesutvidgande fulla av skit som oemotståndligt roliga.

Ett exempel. I ”Look what you made me do” splittras tecknade ormar i triangulära bitar. Det är beviset på att Taylor Swift vill visa fansen hur demokraterna använder pizzerior som hemliga mötesplatser för pedofiler: ”Pizzagate håller på att uppdagas och spinner iväg bortom globalisternas kontroll”, skriver konspiratören övertygat.

Ytterligare en användare spinner vidare på spåret om Swifts sedan tidigare påstådda vitmakt-övertygelse. Låtraden ”I don't trust nobody and nobody trusts me, I'll be the actress starring in your bad dreams” bär enligt denna kommentator på andemeningen ”judarna kallar oss nazister vad vi än gör, bara för att vi är vita. Nu ska vi ge dem nazism”.

Såklart.

Den som följt Taylor Swifts enormt framgångsrika karriär vet att hennes nysläppta musikvideo är långtifrån det första beviset på hennes koppling till de mörka krafterna.

Tidigare har delar av internet till exempel enats kring slutsatsen att artisten är en del av en hemlig ödlesällskap som kontrollerar civilisationen. Dessutom är hon med allra största sannolikhet är en reinkarnation av satanisten Zeena LaVey (beviset: de är lika varandra).

Men när allt kommer omkring är Taylor Swift nog antagligen redan död, konstaterar andra kommentatorer. Liksom artister som Miley Cyrus, Avril Lavigne och Paul McCartney, har det länge ryktats om att Swift tidigt i karriären mördats och ersatts av en mer lydig lookalike.

Lydig mot vem? Någon. Förmodligen Illuminati.

I videon till ”Look what you made me do” säger Taylor Swift det ju faktiskt rakt ut: ”I'm sorry, the old Taylor can't come to the phone right now. Why? Oh, because she's dead”.

Touché! Där fick ni, tvivlare.

Våra tankar går nu till den nyfödda reptilbäbis som helt ovetande fått en högerextrem, Illuminatistyrd satanistklon till mor.

Må du hitta till de internetforum där sanningen finns.

Amen.

Bäst: I säsongsavslutningen av ”Game of thrones” upptäckte twittraren @fibonacciSpiral detta extremt roliga: Jon Snows rumpa matchar det gyllene snittet med perfekt matematisk precision. I love you, vetenskap! Och då följer jag inte ens GoT.

Sämst: Att performancekonstnären i Ruben Östlunds ”The Square” inspirerade mig liiiite för mycket att ta fram min inre primat. Lajvar nu schimpans i tid och otid vid köksbordet. Min son börjar bli rädd.