Hoppa till innehållet

Krönika

Ann-Helen Meyer von Bremen: Ett värdigt slut

Ann-Helen Meyer von Bremen

ETC nyhetsmagasin

Bakom varje köttbit finns ett avslutat liv, ett liv som bör mötas av respekt, även i döden.

Det här är en krönika.
Det är skribenten och inte ETC nyhetsmagasin som står för åsikten.
Kommentera

Tallrikens kött är en påminnelse om ett avslutat djurliv. Kan man med den insikten då verkligen äta köttbullar? Det finns olika åsikter om detta och så är det även på vår redaktion.

Att som jag vara kobonde på deltid, innebär inte bara glädjen att få umgås med dessa fantastiska djur och fascineras över det vackra landskap som deras mular tuggar fram. Det innebär också att jag är den som bestämmer när deras liv ska avslutas. Därmed blir det oerhört viktigt att transporten till slakteriet och själva slakten går lugnt och bra tillväga. Precis som det blir viktigt att äta upp sin köttbit. Allt annat vore respektlöst mot det ko-liv som en gång levdes.  

I veckans reportage besöker vi Ljungskile slakteri som anstränger sig för att djuren som kommer till dem ska få ett bra slut. För oavsett var man står i denna etiska fråga är nog de flesta av oss överens om, att om djur ska dödas så ska det ske på ett djurmant sätt. 

Välkommen till veckans tidning!

Relaterade artiklar

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.