Krönika. Katarina Mazetti.

2017-09-03 18:14

Börja trakassera semesterfirare i Thailand och köttätare

Visa vad ni kan, täpp till truten på alla som översvämmar media med dimridåer om småsaker som ”IT-skandaler”.

Till medlemmar, anhängare och Avpixlat-läsare – från karriärister som kommit upp i miljoninkomster genom riksdagsarbete till ängslig tant som inte förstår varför personalen på äldreboendet heter Fatima och Aisha numera, aldrig Ulla-Britt.

Ni är en brokig skara som bara förenas av motvilja mot invandring. Inte alla är rasister. Många av er är skickliga på att använda internet och andra media, på att skapa uppmärksamhet, ge intryck av att vara flera än ni är. Genom ert arbete har ni vunnit så många anhängare och riksdagsplatser att det parlamentariska arbetet numera gått i stå. Inget parti kan bortse från er. Ni kan inte skapa, men ni kan förhindra. Sätta käppar i hjulen.

Någonstans vet ni att ni inte betraktas med respekt eller sympati av svensken i allmänhet. Fyra av fem svenskar tar avstånd. Men sneda blickar från medsvenskarna är inte det värsta ni kan råka ut för.

Hur ofta orkar ni tänka på att ni – och vi andra – är på väg att skapa er värsta mardröm?


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


En tillvaro där det inte längre bara kommer hundratusentals flyktingar och asylsökande per år som snällt väntar på tillstånd att stanna, som kan avvisas vid gränser eller deporteras.

En tillvaro där det i stället väller in miljoner/miljarder människor från olika delar av världen, människor som snabbt kommer att vara fler till antalet än den nuvarande befolkningen. Ordet ”svensk” kommer att sakna mening, annat som en vag geografisk benämning.

Folkvandringar har skett många gånger i mänsklighetens historia. När förutsättningar att leva på en plats inte längre finns börjar hela folk att vandra. Ökenutbredning och skogsskövling,  översvämningar eller extrem torka – människor satt inte kvar i det en gång gröna Sahara och väntade på att skogen skulle komma tillbaka, lika lite som de som väljer att stanna på sjunkande öar i Stilla havet eller i sina översvämmade hus i Houston.

Och det ligger inte längre fram i tiden än andra världskriget ligger åt andra hållet, så att säga – i vår eller våra barns livstid. I slutet av det här århundradet har tjälen släppt i Sibirien och alla byggnader börjat sjunka ner i marken – det händer redan nu, metangasen strömmar ut och förvärrar växthuseffekten som gör Medelhavsområdet och Sydostasien obeboeligt.

Man står inte på Öresundsbron med en kulspruta och skjuter mot hela folkslag, Natos alla vapen kan inte få bukt med de vattenmassor som översvämmar världen när Antarktis smälter.        

Visst kan man tvivla på vetenskapsmäns prognoser – de är nästan alltid för optimistiska. Man trodde till exempel att de orkaner som hotade Houston på grund av varmare havstemperaturer inte skulle komma förrän ca 2045, men allting händer nu mycket fortare än man trott – läs Ecowatch, Greenpeace eller David Wallace-Walls essä ”The Uninhabitable Earth”. Men hur mycket vår klimatångest än tvingat in oss i förnekelse så tror vi egentligen på vetenskapen – om den förutsäger en solförmörkelse så går inte många ut och påstår att det handlar om ett kinesiskt påhitt för att få oss att köpa deras solglasögon.

Och nu är jag framme vid mitt egentliga syfte med detta brev. Naturligtvis borde alla rösta på Miljöpartiet, det parti som tvingats till tandlöshet av politiskt samarbete och som mobbats till nära nog utplåning av alla som vill åt deras mittenröster. Miljöpartiet har inga tidningar, de lyckas sällan väcka uppmärksamhet i media med djärva utspel, de har inte lärt sej behärska internet som ni. De har bara kunskaperna!

HJÄLP DEM! Bli miljöhjälte! Ingrip resolut, sprid budskapet om de människomassor som snart hotar våra gränser (kanske 10% av jordens befolkning vid århundradets slut)! Enda sättet att undvika det scenariot är att rädda världens miljö, och här kommer era egenskaper (skicklig marknadsföring, främlingsskräck) till god nytta. Sluta trakassera en handfull gatpojkar från Marocko eller Afghanistan, det är lika effektivt som att stå redo med en flugsmälla bredvid en vulkan!

Börja trakassera semesterfirare i Thailand, köttätare, alla som kör SUV!  Visa vad ni kan, täpp till truten på alla som översvämmar media med dimridåer om småsaker som ”IT-skandaler”, när alla vet att outsorcing av säkerhetstjänster är en nyliberal idé och ingen, någonstans, vet exakt vad som pågår på kollegors kontor. Vad är ni mest rädda för, radioaktivt läckage eller att fienden får se ert körkortsfoto?

Om ni vill visa ert mod, gå ut med Greenpeacefartyg, rädda Arktis från oljeborrning, krama Amazonas träd eller lägg er på vägar där livsmiljö ska skövlas! DÅ kommer ni att få vår respekt och beundran, världen blir lite tryggare, ni blir lite lyckligare, win-win situation!

DÅ rör ni om i grytan, på riktigt!

Plus: Sajten globalwarming.berens.nl, hemsk men begriplig.

Minus: Ännu en kvinnlig syndabock utsedd, denna gång för Löfven.

Katarina Mazetti
Katarina Mazetti 

Skribent och författare som bland annat har skrivit de hyllade böckerna Det är slut mellan Gud och mej och Grabben i graven bredvid.

Skriver krönikor i Dagens ETC en gång i månaden.