Hoppa till innehållet

Utrikes

Kommentar: Mot araber kan du göra vad som helst

”För alla de som tvingats fly och sett sina hem och minnen förstörda är det inget annat än ett hån. Du kan förnedra araberna, ostraffat och utan konsekvenser”, skriver Martin Hansson.

”För alla de som tvingats fly och sett sina hem och minnen förstörda är det inget annat än ett hån. Du kan förnedra araberna, ostraffat och utan konsekvenser”, skriver Martin Hansson.

Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Varför vill en ung kristen jordanier föra krig mot Israel? Varför upplever många svenskpalestinier sig så grundligt svikna av regeringen? Det handlar om systematisk förnedring som till sist skapar en mäktig energi, skriver Martin Hansson. Den kan bli destruktiv. Men den kan lika gärna kanaliseras till sekulära och antirasistiska krafter. Allt hänger på om vi slutar agera efter dubbla måttstockar.

Det här är en kommentar.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Femton år innan den tyska Kondorlegionen terrorbombade den baskiska staden Guernica så terrorbombade brittiska flygplan irakier. Ibland var britternas måltavlor de beväpnade rebeller som försökte driva ut de kolonialherrar som suktade efter deras olja men allt som oftast var siktet inriktat på civila obeväpnade irakier. För de brittiska flygarna var irakierna utmärkta övningsmål och de kunde skrytsamt berätta att med ett par bombflyg så kunde man sudda ut hela byar på bara 45 minuter. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser
00:00 / 00:00