Hoppa till innehållet

Kommentar

George Monbiot: Slösa inte bort din röst på svekfulla Labour

Green party i Storbritannien står för allt som Labour-partiet borde stå för menar George Monbiot. På bild: Labours partiledare Sir Keir Starmer (till höger och Green partys ena språkrör Carla Denyer (till vänster).

Green party i Storbritannien står för allt som Labour-partiet borde stå för menar George Monbiot. På bild: Labours partiledare Sir Keir Starmer (till höger och Green partys ena språkrör Carla Denyer (till vänster).

Bild: Kirsty Wigglesworth och Kin Cheung/AP/TT (montage)

Dagens ETC

Det finns ett enda parti som inte står i tacksamhetsskuld till oligarker. Som inte bär sveket som hedersutmärkelse. Som vill använda förmögenhetsskatt för att skapa välfärd för alla. Som har en plan för riktig omställning från det fossila. Som kan sätta rejäl press på Labour. Vårt största hopp är de gröna, skriver George Monbiot.

Det här är en kommentar.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Alla regeringar sviker sina väljares förhoppningar, men Labour sviker dem redan i förväg. Genom att utesluta en förmögenhetsskatt och andra åtgärder som skulle kunna finansiera vår kollapsande samhällsservice och våra allt mer desperata behov inom vård och omsorg, genom att inte fördöma det pågående folkmordet i Gaza, genom att fortsätta hålla tyst om inskränkningarna i vår rätt att demonstrera, genom att bryta sina löften om allt från ett nationellt system för samhällsvård till avskaffandet av House of Lords och en brittisk allemansrätt, verkar Keir Starmers parti bära detta svek som en hedersutmärkelse. Det här landet är i desperat behov av förändring, men trots att Starmer mumlar ordet i varenda mening så erbjuder han bara minsta möjliga.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.