Hoppa till innehållet

Kommentar

George Monbiot: Arga fejkbönder skapar kaos i Wales – och Sunak hänger på

”No farmers, no food  har också lyft fram de vanliga konspiratoriska påhitten. De har blivit kattmynta för den globala extremhögern, och några av dess ledarfigurer har visat sitt stöd. Vill verkligen jordbrukare representeras av den här organisationen?”, skriver George Monbiot.

”No farmers, no food har också lyft fram de vanliga konspiratoriska påhitten. De har blivit kattmynta för den globala extremhögern, och några av dess ledarfigurer har visat sitt stöd. Vill verkligen jordbrukare representeras av den här organisationen?”, skriver George Monbiot.

Bild: Shutterstock

Dagens ETC

Jordbrukare i Storbritannien har verkliga skäl att vara arga, men protesten mot en rimlig grön politik har blivit ett kulturkrig. George Monbiot förklarar vad som egentligen händer i Wales.

Det här är en kommentar.
Det är skribenten och inte Dagens ETC som står för åsikten.

Stanna upp en stund och reflektera över hur märkligt det här är. Härom veckan anslöt sig Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak till en demonstration mot en av Storbritanniens fyra regeringar. Jordbrukare hade blockerat en väg i Llandudno med sina traktorer för att protestera mot den walesiska regeringens försök att uppfylla miljökraven i brittisk lagstiftning. De åtgärder demonstranterna protesterade mot liknar dem som Rishi Sunaks regering infört i England. Den främsta skillnaden är att jordbrukarna i Wales får ett bättre erbjudande, med mer konsekventa utbetalningar och en smidigare övergång från det gamla systemet.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser