Klimat.

2015-01-20 14:51

Vill du vara problemet eller lösningen?

Mår du också illa över hur Vattenfall bygger kolkraft i Tyskland eller Fortum ny kärnkraft i Finland. Är du trött på alla fina tal om alternativ energi som aldrig leder till något?
 Då är ETC EL till för dig.

Vi levererar BARA vind el och el från miljömärkt vattenkraft.
Och vi stöder utbyggnaden av fler vindkraftverk och ny solenergi.
Vi hjälper också den som vill göra sin egen miljövänliga el, genom vårt dotterbolag EGEN EL.
Vi tror på de små stegen, att göra något här och nu, inte bara projektera väldiga saker som ska hända ”sen”. Det är klart vi kan rädda jorden från människans förstörelse. Men bara om vi börjar nu.

Liggande östvästlig ställning med solceller bredvid vår lilla sjö vid Egen elsparken i Katrineholm.
Liggande östvästlig ställning med solceller bredvid vår lilla sjö vid Egen elsparken i Katrineholm.

Att byta till ETC EL är ett första väldigt enkelt och effektivt sätt att göra en insats. Varje månad går minst 19 kr av det du betalar till nya solceller i Sverige. Solceller är den energiproduktionsform som är mest demokratisk,den kan ägas småskaligt runt om i landet och den kan byggas tillsammans till stora parker. Och den håller i många decennier. (40 år räknar vi med att våra solceller ska få stå och jobba...)

Solel är motarbetat i Sverige av de andra energiföretagen. ETC el har blivit Sveriges största sol els producent, det är lite märligt, vi är ju det minsta Elbolaget. Det är klart att vi hoppas att vårt – och ditt – beslut att bygga ut solel i Sverige ska få efterföljare. Men vi väntar inte. Vi sätter igång här och nu. Sätter man upp 10 000W solceller i vår park så sparar vi ca 6 ton växthusgaser per år! Solceller fungerar alltså som en broms på klimathotet.

Och sådana bromsar behöver vi mycket av!