Klimat.

2019-03-25 15:57
Bild: Fredrik Sandberg / TT
Puffetikett
Dagens ETC

Tomas Eneroth (S): Regeringen är enig om utbyggt Arlanda

Regeringen är överens om planerna för expansionen av Arlanda. Det hävdar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i en intervju med TT. Ministern förnekar att de finns en konflikt med MP i regeringen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här.

Betala per vecka

Från

39 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från

139 kr

Beställ här!

Prenumerera och betala per månad. Avsluta när du vill.

 

På måndagen avslöjade Dagens ETC att det har uppstått en klimatstrid i regeringen. Enligt källor i Regeringskansliet tänker S köra över MP och driva igenom en jätteutbyggnad av Arlanda som kommer dubbla flygtrafiken. Miljöminister Isabella Lövin avböjer intervju och säger till TT att hon inte kommenterar ”pågående arbete i regeringskansliet”. Infrastrukturminister Tomas Eneroth vägrar intervju med Dagens ETC men säger i en intervju med TT ”regeringen har en gemensam uppfattning” i frågan.
– Utgångspunkten är att flyget ska ställa om och att utbyggnaden i så fall planeras för att möta en eventuell nedläggning av Bromma. Det är hela utgångspunkten, att samla flyget på Arlanda för att klara flygets omställning, säger Tomas Eneroth till TT.

TT: Ser du någon risk för att en utbyggnad av Arlanda kan bidra till att öka flygtrafiken?

– Det viktiga är att skapa utrymme om Bromma läggs ned, avtalet går ju ut 2038. Det viktiga är att flyget klarar omställningen och att vi förbereder det nu. Flyget har en tuff utmaning att ställa om, säger ministern.