Hoppa till innehållet

800 Dagar

Labbköttet är här

Nuggets gjorda på kycklingceller och växtbaserat protein står på menyn när Singapore öppnar upp för att sälja odlat kött.
Nuggets gjorda på kycklingceller och växtbaserat protein står på menyn när Singapore öppnar upp för att sälja odlat kött. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC.

Köttindustrin är en av de största klimatbovarna och utgör även ett av de största hoten mot den biologiska mångfalden. Alla kan eller vill dock inte bli veganer men kanske kan vissa välja att äta kött som odlats i ett labb istället?

I veckan gav Singapores klartecken till att sälja odlat kött i landet, och en hittills icke-namngiven restaurang blir först i världen med odlat kött på menyn. Närmare bestämt ska den servera nuggets gjorda på kycklingceller och växt­baserat protein. Bolaget bakom kyckligbitarna, det San Francisco­-baserade uppstartsbolaget Eat Just, säger att fler restauranger och även vanliga affärer snart kan följa efter.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln