
Dagens ETC
Svenskar vill äta svenskt. Pris och ursprung uppges vara de viktigaste faktorerna när svenska konsumenter väljer sin mat och dryck. Men matnationalism är inte nödvändigtvis det bästa valet för klimat och miljö.
– Det finns absolut en fara i att vi tror att vi alltid gör det bäst, säger hållbarhetsforskaren Line Gordon.
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Ämnen i artikeln
Detta kanske också intresserar dig

Klimatkören slapp avhysning – för att de började viska: ”En liten seger”

Klimatministern erkänner – utsläppen måste minska fyra gånger så snabbt

Klädhandeln boomar – överflöd av både nytt och vintage

Rapport: Mer grönt och mindre kött räddar planeten

Bortvisade och stoppade – allt fler klimataktivister stöter på patrull
