Hoppa till innehållet

Mat

Svenskarna gillar svenskt – men glömmer ekologiskt

Bild: Chris Anderson/TT

Dagens ETC

Svenskar vill äta svenskt. Pris och ursprung uppges vara de viktigaste faktorerna när svenska konsumenter väljer sin mat och dryck. Men matnationalism är inte nödvändigtvis det bästa valet för klimat och miljö.

– Det finns absolut en fara i att vi tror att vi alltid gör det bäst, säger hållbarhetsforskaren Line Gordon.

För nionde gången har livsmedelsbranschen låtit mäta om svenska konsumenter ser ett mervärde i att den mat och dryck de köper i affärerna kommer från Sverige. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln