Klimat
Sébastien Boudet vill få svenskarna att sluta äta ”dödsmedel”

Sébastien Boudet kom till Sverige från Frankrike som 25-åring. Under karriären har bagarens klimatengagemang växt, likaså kritiken mot livsmedelsbranschen.
Bild: Zanna NordqvistDagens ETC
Han är bagaren med de skorrande rrr:en som synts i Dessertmästarna och kränger semmelkurser för 1 725 kronor. I dag trängs forskare, aktivister och politiskt sakkunniga vid Sébastien Boudets köksbord. Nu vill han ta revolutionen ett steg längre – genom att öppna en ny livsmedelsbutik på Södermalm i Stockholm.
– Söder är för mig som Montmartre. Alla bor här, rika som fattiga.

Text

Foto
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text

Foto
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig

Skogsprofessorns kritik i åtta punkter

Ledande skogsexpert sågar regeringens utredning

Efter protester mot giftfabriken – kommunen vädjar till regeringen att agera

Hård kritik mot regeringens klimatarbete

”En väldigt stor övning för ett väldigt litet resultat”
