
Ny forskning visar hur koldioxidavtrycket från matsalar kan minska. Foto: Viktoria Bank / TT
Bild: Viktoria Bank/TTDagens ETC
Maten vi äter står för en tredjedel av världens koldioxidutsläpp. Nu visar en ny studie hur dessa utsläpp kan minska – utan att vi själva vet om det.
– Det öppnar upp för ett nytt sätt att tänka kring klimatsmart mat, säger forskaren Patricia Eustachio Colombo.

Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text
Relaterade artiklar
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig

PFAS hos gravida kan förändra barns hjärnor

Tyskland ”ska göra allt” för att rädda bensinbilen

Riksrevisionen sågar regeringens politik för grönare jordbruk

Dyrt och krångligt att ta sig till FN:s klimattoppmöte

Nya guiden – så minskar du din klimatpåverkan
