
99 procent av de domesticerade djuren i våra mänskliga samhällen tillhör livsmedelsindustrin.
Bild: Cornelius Poppe/NTB scanpix, Martina Holmberg/TTDagens ETC
Romantiserade bilder och föreställningar om djurhållning hindrar oss ofta från att se baksidan av myntet. Det visar en ny avhandling från Karlstads universitet. Och detta gäller också för livsmedelsproduktion som har stämpeln ”ekologisk”.

Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela sommaren
Vill du läsa hela sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text