Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Så bra för klimatet är vegobiffarna

Marinerad tofu med ingefärsbönor och grönkål.
Marinerad tofu med ingefärsbönor och grönkål. Bild: Foto: Janerik Henriksson/TT

Dagens ETC.

Har du lovat dig själv att äta mer vegetariskt i år? Utbudet av vegetariska produkter är större än någonsin. Men hur klimatsmarta är de vegetariska alternativen och halvfabrikaten egentligen?

Sojabollar, Quornfärs, Oumph eller Tzai? Intresset för att ersätta kött med vegetariska produkter är stort. Samtidigt som svenskarna paradoxalt nog äter mer kött än någonsin slog också försäljningen av vegetariska köttsubstitut rekord förra året. Frysta vegetariska alternativ växte med 20 procent och de färska vegetariska alternativen ökade med 52 procent, enligt statistik från Svensk dagligvaruhandel.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel månad utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser