Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Så bra för klimatet är vegobiffarna

Marinerad tofu med ingefärsbönor och grönkål.
Marinerad tofu med ingefärsbönor och grönkål. Bild: Foto: Janerik Henriksson/TT

Dagens ETC. Har du lovat dig själv att äta mer vegetariskt i år? Utbudet av vegetariska produkter är större än någonsin. Men hur klimatsmarta är de vegetariska alternativen och halvfabrikaten egentligen?

Sojabollar, Quornfärs, Oumph eller Tzai? Intresset för att ersätta kött med vegetariska produkter är stort. Samtidigt som svenskarna paradoxalt nog äter mer kött än någonsin slog också försäljningen av vegetariska köttsubstitut rekord förra året. Frysta vegetariska alternativ växte med 20 procent och de färska vegetariska alternativen ökade med 52 procent, enligt statistik från Svensk dagligvaruhandel.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

Betala per vecka

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje vecka. Avsluta när du vill.

Betala per månad

Från
Din prenumeration på Dagens ETC förnyas varje månad. Avsluta när du vill.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser