
Dagens ETC
Varumärkesförfalskning brukar förknippas med dyrt mode – men idag är fenomenet bokstavligen uppdukat. Getosten från Loire kanske inte är fransk. Att olivoljan, köttet, vinet och pastan är piratkopior blir också allt vanligare, enligt EU:s immaterialrättsmyndighet Euipo.
Myndigheten beskriver mat och dryck under falsk märkes-flagg som ett ”växande hot”. Mot ekonomin, men också mot människor.

Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar
Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.