Hoppa till innehållet

köttindustrin

Scener ur ett slakteri

Bild: Clement Martz

ETC nyhetsmagasin

På Ljungskile slakteri kämpar Sofia Magnusson och Henrik Svensson envetet för ett mer humant avslut för djuren vi äter. Men räcker det?

Kommentera

Etiska frågor som omger köttindustrin och dess slakteriverksamhet har varit hett debatterade i många år. Många är emot den alltmer industrialiserade djurhållningen, men är inte alltid beredda att ta bort kött från sina tallrikar. Ofta söker istället medvetna kunder alternativ till de dominerande storskaliga köttfabrikerna. 

Ett av dessa är Ljungskile slakteri. Alla djur som levereras till slakteriet har fötts upp lokalt och köttet säljs till små butiker. Henrik Svensson och Sofia Magnussons tar emot djur för slakt från Uddevalla, Strömstad och Göteborgsområdet.  

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 mån för bara 29 kr

Från
29 kr för 3 mån
Beställ här

Starta året med ETC nyhetsmagasin - läs i hela tre månader för bara 29 kr. Ingen bindningstid.

Tidningen i brevlådan varje fredag

Från
295 kr för tre mån
Beställ här

Vill du ha papperstidningen i brevlådan? Nu får du tre månader för bara 295 kronor - därefter ordinarie pris. Ingen bidningstid.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.