Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Konjunkturinstitutet sågar svensk klimatpolitik

I KI:s nya rapport efterlyser de en klimatpolitik som uppmuntrar till ökat upptag av kol eftersom, skriver myndigheten, användning av biobränslen ”direkt resulterar i koldioxidutsläpp vilket påverkar klimatet på precis samma sätt som koldioxid från fossila källor”.
I KI:s nya rapport efterlyser de en klimatpolitik som uppmuntrar till ökat upptag av kol eftersom, skriver myndigheten, användning av biobränslen ”direkt resulterar i koldioxidutsläpp vilket påverkar klimatet på precis samma sätt som koldioxid från fossila källor”. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Dagens ETC.

Nu ansluter även Konjunktur­institutet till den växande skara som kritiserar bio­bränslen. I sin senaste rapport understryker myndig­heten vikten av att binda mer kol i skog, mark och lång­livade träprodukter.”Jag hoppas att politiken tar del av rapporten”, säger Bengt-Gunnar Jonsson, professor vid Mittuniversitetet.

Konjunktur­institutet, KI, är en statlig förvaltningsmyndighet med uppgift att följa den ekonomiska utvecklingen och göra prognoser för fram­tiden. Varje år ger myndigheten ut en rapport som analyserar miljöpolitikens samhällsekonomiska aspekter. Årets rapport med rubriken ”Svensk skog behöver en starkare klimatpolitik” går på tvärs mot den svenska linjen att bygga en stor del av klimat­omställningen på biobränslen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

BARA IDAG: Prova en hel månad utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månader för 99 kr

Från

Läs ända fram till sommaren till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser