
”Om matsystemet blir mer cirkulärt kan vi minska matens miljöpåverkan”, säger kemiprofessorn Francisco Vilaplana.
Bild: PressbildDagens ETC
Idag går en hel del rester från olika livsmedel till spillo, både i hushållen och inom industrin. Det vill kemiforskaren Francisco Vilaplana ändra på. Han tittar på hur exempelvis grönsaksskal, vetekli och fruktkött kan bli till ny fiberrik mat.
Text
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig

Professor: Skogen fixar klimatmålen enklare och snabbare än dyr teknik

Marco Polo: Brister i säkerhetssystemet

Efter fallet ”Clara”: Nu vill MP kalla Swedavia till Trafikutskottet

Miljömålsberedningens ordförande: ”Jag känner viss besvikelse”

PFAS-kritik efter ministerns besök: ”Regeringen tar inte sitt ansvar”
