Camilla Bergvall är aktuell med boken ”Djurfabrikerna”.
Bild: Carlos ZayaDagens ETC
Soliga ängar, skuttande barn, glada kossor, kanske en gyttjebadande kulting. Det är den bild djurindustrin vill ge av hur din mjölk, skinka eller biff påbörjade sin väg till middagsbordet.
Glöm det, tycker Camilla Bergvall, som i boken ”Djurfabrikerna” målar upp en helt annan, betydligt mörkare bild av vår moderna livsmedelsproduktion.
Text
Foto
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text
Foto
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig
Fossilfiasko, missat mål och dödliga extremväder: Så var miljö- och klimatåret 2025
”Jag tror inte att vi kan bygga en ny värld utan att först drömma om den”
Fajten om skogen: Han tjänade pengar på att sluta kalhugga
Ny larmstudie: Så snabbt kan en ny pandemi slå till
Hur hanterar jag klimatoron i en konsumtionshögtid?