
”Många tänker att tången smakar som den luktar. Men den man känner lukten av på stranden är ju rutten, och så ska inte tång som man äter lukta,” säger tångdykerskan Karolina Martinson.
Bild: OmelettfotoDagens ETC
Tång är inte bara klimatvänligt, det är nyttigt också. Men framför allt är det gott – i alla fall om man får tro tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinson. Dagens ETC träffade dem för ett samtal om tångglass, tryffeltång och tång med smak av grape.

Ale Låke
Text
Många ville inte ens ta i den med tång. För Karolina Martinson blev det ett tecken.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Ale Låke
Text
Detta kanske också intresserar dig

Musks hantlangare tar kontroll över världens klimatdata: ”Ingen aning om vad de gör”

Ny rapport visar att ministern har fel: Majoritet vill behålla strandskyddet

Nytt oroande rekord – årets januari den varmaste som uppmätts

Svenskarna redo att bromsa klimatkatastrofen

Inrikesflyget minskar – Sverige sticker ut i EU
