Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

De vill få oss att äta mer tång

”Många tänker att tången smakar som den luktar. Men den man känner lukten av på stranden är ju rutten, och så ska inte tång som man äter lukta,” säger tångdykerskan Karolina Martinson.

”Många tänker att tången smakar som den luktar. Men den man känner lukten av på stranden är ju rutten, och så ska inte tång som man äter lukta,” säger tångdykerskan Karolina Martinson.

Bild: Omelettfoto

Dagens ETC

Tång är inte bara klimatvänligt, det är nyttigt också. Men framför allt är det gott – i alla fall om man får tro tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinson. Dagens ETC träffade dem för ett samtal om tångglass, tryffeltång och tång med smak av grape.

Många ville inte ens ta i den med tång. För Karolina Martinson blev det ett tecken.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en hel vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Hela sommaren till superpris: 3 mån för 99 kr. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser