”Många tänker att tången smakar som den luktar. Men den man känner lukten av på stranden är ju rutten, och så ska inte tång som man äter lukta,” säger tångdykerskan Karolina Martinson.
Bild: OmelettfotoDagens ETC
Tång är inte bara klimatvänligt, det är nyttigt också. Men framför allt är det gott – i alla fall om man får tro tångdykerskorna Linnéa Sjögren och Karolina Martinson. Dagens ETC träffade dem för ett samtal om tångglass, tryffeltång och tång med smak av grape.
Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 29 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Text
Detta kanske också intresserar dig
Nya larmet: Hetta dödar en person i minuten
Nya rapporten avslöjar: Så mycket mer släpper de rikaste ut
Så lyckas svenska klimatskeptiker lura dig
Trots miljörörelsens varning – Kristersson gläds åt lättade klimatkrav för skogen
FN: Hoppet ute om att nå Parismålet